Vækst & Vidensdag

Vækst & Vidensdag afholdes i år den 15. september 2022

Vækst & Vidensdagen løb for første gang af stablen den 12. september 2019.

Tanken var at skabe en udvidet netværksdag, hvor lokale erhvervsdrivende, iværksættere, selvstændige og andre netværksinteresserede kunne mødes til vidensdeling og relationsbyggeri.

Dagen blev født ud af ønsket om at åbne de lokale erhvervsdrivendes øjne for de mange muligheder, det lokale område har at byde på.

I ErhvervLystrup har vi gentagne gange oplevet overraskelse over, hvor stort, mangfoldigt og forskelligt et erhvervsliv, vi har i vores lokalområde. Vi har erfaret, at der til tider er blevet handlet og samarbejdet ”langt væk”, hvor der med succes i stedet kunne handles ”hos genboen”, og nogle af os ved nu, at der også er megen specialviden at hente hos naboen eller lige om hjørnet. Den viden vil vi gerne dele med flere.

Meningen med dagen er også at vække nysgerrigheden, at inspirere og så frø, at bygge relationer, så vi får et stærkt lokalsamfund, der tager medansvar, hjælpes ad og løfter i flok.

Vækst og Vidensdag 2022 vil igen i år have fokus på at lade eleverne fra 8. klasserne på Lystrup og Elsted skole møde erhvervslivet. Vores ønske er først og fremmest at inspirere eleverne til at blive nysgerrig på, hvor mange forskellige jobmuligheder, der er i baghaven, og så først derefter se på uddannelse.

De starter dagen med et oplæg fra en lokal virksomhedsejer, Caroline Gram fra www.cilogram.dk. Her vil der blive talt om rejsen som selvstændig og generelt om kommunikation. Herefter skal eleverne på tur med busser rundt på virksomhedsbesøg ved Millarco, OfficeLab, BeSpoke Car service, Skaarupgaard Gods, Kovsted – Skovgaard, Din Bilpartner, Plantorama, Haucon, SkoleIT og Lars Gravco. Dagen slutter for eleverne med frokost i Lystrup Skoles gymnastiksal.

Erhvervspraktikken er tilbage i de unge menneskers liv. Derfor er der også brug for virksomheder, der stiller sig til rådighed med praktikpladser. ErhvervLystrup vil på det varmeste anbefale, at også vores medlemmer tager kontakt til skolerne og byder sig til med praktikpladser.

Har du og din virksomhed:

  • idéer til indslag, emner eller lignende, der kunne være spændende at få med på næste Vækst & Vidensdag
  • lyst til at få besøg af 8. klasserne og/eller måske et hold erhvervsfolk på næste Vækst & Vidensdag
  • lyst til at være en dag af arbejdsgruppen, guide på bustur i lokalområde, eller anden praktisk gris
  • lyst til at sponsere/delsponsere dagen

Så kontakt endelig ErhvervLystrups bestyrelsen eller Vækst & Vidensdag arbejdsgruppen. Vækst og Vidensdagen må gerne vokse og vækste sig med de mennesker, der har interesse i den.

Dette års arbejdsgruppe består af: 

ErhvervLystrup

Bente Binderup

Kate Månsson Bergmann

Ebbe Gjelstrup Nogal Kristiansen

Millarco

Lars Bærentsen, CEO

Officelab

Susanne Flintholm

Windfeld

Tine Windfeld

Elsted Skole

Kristian Meyer Spang

Majbrith Frøsig Christensen

Erik Frey

Lystrup Skole

Katja Franziska Uth

Anders Houlberg Bentzen

Fællesrådet for Lystrup, Elsted, Elev, Nye 

Flemming Larsen